Достъпни технологии

Поредицата "Достъпни технологии" с нови епизоди

В еп. 5 на "Достъпни технологии" Мишо Недков и Димитър Димитров обсъждат как най лесно може да се управлява плейъра на YouTube, посредством клавишни комбинации. Епизодът можете да чуете ТУК

Епизод 6 е провокиран от нуждата да се хвърли повече яснота по проблема със забавената реакция на речта от Neural SpeechLab при Samsung телефоните.
Чуйте епизодът ТУК

Достъпност на Gmail чрез вградения в Microsoft мейл клиент

Microsoft осъществи редица подобрения в посока достъпност на продуктите си, включително тези за електронна поща (мейл клиент).
Вграденото приложение Mail в Windows дава възможност на потребителите да настройват и използват различни мейл акаунти от различни доставчици. Потребителите с нарушено зрение могат свободно да навигират в интерфейса с помощта на клавишни комбинации.
В този епизод обсъждаме ползването на Gmail посредством вградения в Windows мейл клиент.

Стартира съвместна инициатива на фондация "Хоризонти“ и Център за социална рехабилитация и интеграция „Светлина“ - София.

Интересът към епизода на Horizonti.Podcast за високите технологии в живота на хората с нарушено зрение с гост Димитър Димитров, подтикна да потърсим начин да задълбочим темата добавяйки съдържание.
Така се появи идеята за поредицата видео епизоди „Високите технологии в живота на хората с нарушено зрение“.