Реализирахме дейностите по проект „Социален туризъм на хора със зрителни увреждания чрез спорт и конна езда“, финансиран по Програма „Спорт за всички“ на Столична община

 Sofia_stolica-na_sporta22.jpglogo-stolichna_obshtina. Проект „Социален туризъм на хора със зрителни увреждания чрез спорт и конна езда“ е финансиран от Столична община по програма „Спорт за всички“, по Договор СОА23-ДГ56-2685 от 07.07.23

В периода 12-ти – 13-ти септември 2023г екипът на фондация „Хоризонти“ реализира дейностите по проект „Социален туризъм на хора със зрителни увреждания чрез спорт и конна езда“. Проектът е финансиран от Столична община по програма „Спорт за всички“, по Договор № СОА23-ДГ56-2685 от 07.07.23. Стойността на проекта е 2205 лв, като собственият финансов принос на фондация „Хоризонти“ е в размер на 200 лв.
С тази инициатива целим да насърчим движението и здравословния начин на живот сред хората с нарушено зрение.
В групата се включиха 20 души – хора с нарушено зрение и придружители. Заедно отпътувахме за гр. Банкя и след като се освободихме от излишния багаж, потеглихме на двучасов преход по еко пътеката „Пътека на здравето“ свързваща гр Банкя с Михайловското езеро.
На следващия ден посетихме конна база „Иваняне“, където имахме възможност да научим интересни факти за хипотерапията, както и да общуваме с обитателите на конната база. Повечето от нас се престрашиха и направиха по няколко кръгчета.
Благодарни сме на персонала на конната база за сърдечното отношение и адекватното поведение. В рамките на посещението обменихме идеи за бъдещи срещи.
Дейностите не свършват до тук. Мястото ни на настаняване предлагаше дейности по уелнес и плувен басейн, което даде възможност за съчетаване на полезното с приятното.
В обратната връзка към екипа участниците споделиха, че намират дейностите по проекта за интересни и полезни и с удоволствие биха се включили в следващи инициативи на фондация „Хоризонти“ насочени към практикуване на социален туризъм.
Екипът на фондация „Хоризонти“ адмирира усилията на Столична община в посока насърчаване здравословния начин на живот сред хората от уязвими групи.