Участие на фондация "Хоризонти” в "Кариера с кауза“ с второ издание на 31 май в двора на Софийския университет

logo_horizontiФорумът е посветен на професионалната реализация в неправителствения сектор.
На 31 май в двора на Софийски университет се проведе второто издание на „Кариера с Кауза“ – първият форум за кариерно развитие, посветен изцяло на професионална реализация в неправителствения сектор. По време на форума посетителите се запознаха със свободните позиции в неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери.
Събитието е подходящо както за хора, които имат желание за доброволен труд, така и за търсещите стаж и работа в сектора, независимо дали имат натрупан трудов опит в дадена сфера или са в началото на кариерното си развитие. Едно от основните предимства на неправителствения сектор е, че той предлага също толкова добри възможности за старт на успешна кариера, колкото и работата в частния. Сред най-важните плюсове обаче несъмнено се нарежда фактът, че работата и придобиването на опит е обвързана с кауза, ценна и полезна за обществото.
„Кариера с Кауза“ цели да се превърне в достъпна платформа, чрез която всеки може лесно да открие инициатива, отговаряща на собствените му интереси. Тази година кариерният форум събра на едно място неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери като екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси, благотворителност, здравеопазване, социални услуги и други. Пълен списък на присъстващите, както и информация за предлаганите от тях позиции, е достъпна в сайта на събитието – http://karieraskauza.eu/
Организатор на „Кариера с Кауза“ е Сдружение „Ре-Акт” – неправителствена организация, която работи за нуждите на българските младежи и децата в неравностойно положение. От създаването си през 2010 г. сдружението реализира редица проекти, сред които „Практически умения за професионална реализация“ по програмата „Младежта в действие“ на Европейската комисия, оборудването на библиотека и компютърна зала в Дом за сираци „Асен Златаров“, както и редица обучения на възпитаниците на ВУИ „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово. През 2013 г. организират първото издание на кариерния форум „Кариера с Кауза“, който привлича 33 неправителствени организации и над 1 000 посетители. Повече информация относно дейностите на сдружението е достъпна на http://re-act.bg/

Тази година във форума взеха участие 48 неправителствени организации. Между тях беше и фондация „Хоризонти”, която предизвика интереса на голям брой граждани, предимно младежи и студенти. Мнозина от тях, след като разгледаха щанда ни, изявиха готовност да се присъединят към доброволческите дейности, инициирани през последните няколко месеца от екипа на фондацията. Вярваме, че участието на фондация „Хоризонти” във форума ще повиши ентусиазма на екипа и вече привлечените за доброволческата кауза млади хора, за да подобрим заедно качеството на реализираните от нас дейности и услуги в помощ на зрително затруднени студенти и млади специалисти, основна част от целевата група на фондацията.