П(Р)ОГЛЕДНИ

Незрящите в България са около 16000.95% от тези сред тях,
които са в трудоспособна възраст са образовани и квалифицирани, но безработни!
П(Р)ОГЛЕДНИ за тези момичета и момчета. Ще ги приемеш ли, като колега или работодател? А като приятел?

Владислав Кацарски сам определя себе си като поет, революционер и журналист. Той е незрящ, женен за зряща жена, с която имат две дъщери. Поет, който работи като нощен възпитател в училището за деца с нарушено зрение и като радио водещ.

Да бъдеш професионално реализиран и удовлетворен от работата си – химера ли е за незрящите в България? В какво вярва и каква житейска философия изповядва Владислав? Какво е положението на незрящите в България през неговия поглед? Отговорите в “Малки истории”. Изтегли от тук.

Милена, чието зрение се уврежда от поставянето й в кувьоз

Милена Костадинова е момиче, родено в 7-ми месец, чието зрение се уврежда от поставянето й в кувьоз. Завършила средното си образование във Варна, в училището за деца с нарушено зрение, днес тя е дипломиран юрист. Милена се сблъсква непрекъснато с проблема, който е актуален за всички, но по-безизходен за незрящите – безработицата. Стереотипите изграждат пред нея стена. Работодателите, преди да и дадат шанс, я отхвърлят. Милена е квалифицирана, добре подготвена, въпреки нулевото и зрение. Историята на Милена е показателна за всички онези момичета и момчета, незрящи, които завършват висшето си образование, но след това попадат в задънена улица. Ще се върне ли Милена в родното си място, изолирана или ще продължи да се бори за своя професионален път. Изтегли от тук.

Категории: