YouTube канал

Стартираме сезон 3 на Horizonti.Podcast с един епизод вдъхновен от волята за автономност

Чуждата помощ и професията Личен асистент. Къде е границата? Разказ от първо лице за предизвикателството „автономност“ съпътстващо ежедневието на мнозина от хората с увреждания. Това на кратко резюмира съдържанието на новия епизод на Horizonti.Podcast.
Гост в студиото на Horizonti.Podcast е Кристиян Григоров, приятел на фондация „Хоризонти“, журналист, блогър.

Horizonti Podcast гостува на Националното Читалище на слепите „Луи Брайл 1928“

В миналия епизод на Horizonti Podcast отворихме темата за мястото и стойността на брайловото писмо в живота на хората със зрителни увреждания. С Ваня Димитрова говорихме за това как се чете и пише на брайл и защо брайловото писмо е неотменна част в процеса по ограмотяване на хората със зрителни увреждания.
В еп. 29 продължаваме да разлистваме темата. Наш домакин е националното Читалище на слепите „Луи Брайл 1928“, намиращо се на площад Славейков София. Читалището е дом на най-голямата брайлова библиотека в България, обслужваща читатели от цялата страна.

Какво ново в YouTube Канала на Фондация Хоризонти?

Стартираме сезон II на Horizonti Podcast с вълнуващ разказ за Брайловата азбука.
Гостът ни Ваня Димитрова е влюбена в брайла и четенето. Ваня работи като коректор в Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ и като редактор на свободна практика.
С нея говорим за това как се чете и пише на брайл и защо той е толкова важен за ограмотяването на слепите и слабовиждащите.