Ние сме Белингкат

Анотация: 

Как група интернет детективи успя да разреши някои от най-големите престъпления на нашето време?
Опитът за убийство на Сергей Скрипал и неговата дъщеря бе сред водещите теми в медиите и постави под напрежение всички служби, натоварени с разследването.
Разкритието кой стои зад покушението обаче идва от неочакван източник – Белингкат!
Как е успяла група самоуки онлайн детективи да разпознае руски екип за поръчкови убийства? Откъде изобщо се появява? Достоверни ли са данните? И какво е Белингкат?
Когато социалните мрежи и платформите за споделяне на информация започват да се използват масово и хората свободно споделят всяка своя мисъл, снимка, идея, а общуването е по-улеснено от всякога, човечеството предоставя публично най-разкриващата информация за себе си. Невинните не съзнават колко много издават. Нито виновните.
Тогава се ражда Белингкат.
Онлайн екип, разпръснат из целия свят, който разследва престъпления и разобличава дезинформацията, основавайки разкритията си на публично достъпни източници.
Основателят Елиът Хигинс разкрива в детайли как възниква, как се развива и какви цели постига Белингкат. В „Ние сме Белингкат“ той споделя и подробности от многобройните разследвания, които водят до впечатляващи резултати.

Език: 
Български
Издателство: 
Година на издаване: 
2022
Местоиздаване: 
София
Вид на документа: 
TXT
Състояние на текста: 
Коригиран