Кал Брокър — Ловец на престъпници

Тайният агент разказва — Канадската мафия и българската връзка
Анотация: 

Повече от седем години К. Кал-вин Брокър работи за Канадската кралска жандармерия и за американските секретни служби. Успява да спечели доверието на недоверчивите контрабандисти от индианското племе мохоуки, чиито резервати се простират по цялата канадско-американската граница, и през които нелегално се прекарват „бързоликвидни стоки" - цигари, алкохол, оръжие, фалшива валута и наркотици. Сътрудничи и на КГБ в операция срещу руската мафия в Квебек, която с помощта на български емигранти произвежда фалшиви бандероли.
Под прикритието на американски бизнесмен Брокър живее известно време и в България, където срещу подкуп от $ 7000 си урежда среща с президента Желев. Влиза в делови отношения с бившия министър председател Андрей Луканов, среща се с най-различно партийно оцветени, но еднакво корумпирани български политици, които непрекъснато го изнудват за пари, предлагат му ясени, а накрая му изпращат и мутри.
„Тихият американец" става посредник в сделка за голямо количество листова стомана между българите и корейците от ДЕУ.
Докато сделката се подготвя, в централната сграда на МК „Кремиковци", агентът Брокър разполага със собствен кабинет, на чиято врата стои табелка с негово име.
Благодарение на Кал много мутри и опасни криминални типове се намират зад решетките. Стотици са онези, които биха искали Кал отдавна да е мъртъв. Но Брокър, за разлика от нас, по-обикновените хора, е видял отблизо новото лице на престъпността от XXI век. И е проумял, че тя вече не е дело само на организираните банди, а действа благодарение на високопоставените им покровители. И тези покровители са от най-високите етажи на държавната власт, видни представители на световния политическия и икономически елит.

Език: 
Български
Издателство: 
Година на издаване: 
2003
Местоиздаване: 
София
Вид на документа: 
TXT
Състояние на текста: 
Коригиран