Отвъд скритите спомени

Пътуване към нашата истинска същност
Автор: 
Анотация: 

Тази книга е едно изследване на човешкото съзнание и отговор на въпроса как да трансформираме това, което мислим, че сме, и да открием своята вътрешна истина.
„Сипна и позитивно въздействаща книга, представена на читателя с проникновение и съчувствие. Онова, което я отличава от множеството подобни книги, са десетките години практически опит на д-р Юсри с хиляди хора с всякакъв произход от целия свят. Това не е просто теория - всичко е изпробвано, проверено... и действа. "
Дани Рамплинг
Това изследване на човешкото съзнание е разделено на две части. Първата разглежда конфликта между нашите намерения и онова, което постигаме, и ролята на социалния ни мозък, който ни прави тези, за които се мислим, защо схващанията и възприятията ни са по-силни от реалността и връзките между тях и паметта. Втората част представя лечебния процес на д-р Юсри и включва упражнения и техники, предназначени да ни помогнат да разкрием скритата си памет и да намерим истинската си същност.
Д-р Менис Юсри е основател и водещ фасилитатор на фондация „Същност". Великобритания. Роден е и е израснал в Кайро, а през 1974 г. се установява в Лондон. Като фамилен психотерапевт и психолог той е работил с десетки хиляди хора от цял свят и е разработил много практични, експериментални курсове по самоусъвършенстване. Д-р Юсри напуска поста си старши фамилен терапевт в Националната здравна служба след петнайсетгодишна работа там, за да се посвети на представянето на труда си пред по-широка публика чрез фондация „Същност". В своята работа д-р Юсри черпи от опита си в областта на развитието на човешкия потенциал, социалните промени, културата, психологията, изкуството, психотерапията, духовността и академичните изследвания върху паметта, мозъка и невробиологията.

Издание: 
Първо издание
Език: 
Български
Издателство: 
Година на издаване: 
2011
Местоиздаване: 
София
Страници: 
238
Вид на документа: 
Word
Състояние на текста: 
Коригиран